mandag den 10. november 2008

Sensuel søndag #1...

Jeg var lige ved at være bekymret for om Blogger havde sat mig under censur. Af ukendte årsager ville Blogger ikke udgive dette indlæg i går, så derfor får I det en dag for sent.

Fremover vil I her på "Livscirkler" risikere at læse om sanselig sensualitet og seksualitet. Jeg har nemlig besluttet mig for at tematisere mine søndagsindlæg til "Sensuel søndag". Så er I advaret!

Og hvorfor nu det? Jo, fordi seksualitet er så væsentlig en del af min personlighed og mit liv, at jeg ikke fremstår autentisk og hel uden også at skrive om seksualitet. Seksualitet er så meget mere end lige det der fysisk foregår mellem to mennesker uden tøj på, seksualitet er kreativitet og skabelse, seksualitet er spiritualitet, og seksualitet er en del af et sundt helt liv. Desuden er seksualitet noget jeg ved en hel del om, og som jeg er har læst og øvet på i mange mange år.

Jeg vil med tilladelse fra Pia Struck indlede med hendes stærke og kloge ord:

"Værn om vores seksuelle valgfrihed!

Jeg ønsker i min praksis at arbejde for det enkeltes menneskes personlige udvikling, seksuelle trivsel, selvstændighed, rummelighed og frie valg. Jeg ønsker at arbejde for det enkelte menneskes seksuelle tolerance og mangfoldighed – med plads til begejstring og nuancer. Jeg har lyst til, at ethvert menneske, jeg kommer i berøring med, efter noget tid vil kunne udtrykke sig således, at kunne sige til enhver; ”Du skal have lov til at gøre noget seksuelt, jeg ikke forstår og aldrig selv kunne drømme om – Det skal du have plads til og lov til uden angst eller skam”.

Jeg synes, det er vigtigt, ikke at begrænse og betvivle menneskelivets og seksualitetens mangfoldighed. Hvert enkelt menneske skal have sit eget frie valg, uden at blive mødt med ikke-accept og nedgøring. Jeg har lyst til inspirere mine klienter, så de har lyst til at befordre sin egen omgangskreds til være tro mod sig selv - ikke mod konventionerne. Støtte sine venner i hver deres seksuelle udfoldelse og udvikling, møde dem med nysgerrighed og anerkendelse. Støtte og opfordre hinanden til, hver i sær, at berige sit liv efter sine lyster og behov i respekt for sig selv og andre.

Der skal ikke herske nogen form for dæmonisering og sindelagskontrol af menneskelig seksualitet i min del af verden. Jeg har et ønske om at skabe et grundlag af mangfoldighed som en styrke, således at det frie valg og det enkelte individs suveræne selvbestemmelsesret befordres, værnes om, og beskyttes. Jeg har lyst til at vi ikke begrænser eller indsnævrer andre mennesker seksuelt, at alternative praktikker og præferencer understøttes. – Lad os hjælpe hinanden ud af skabet med hver vores seksuelle -ismer og –filier. Menneskelig og seksuel mangfoldighed er dyrebar.

Jeg har set mig vred på de ny-puritanske strømninger, seksualitetens vederstyggeliggørelse, som siver ind under måtten på det samfundsgrundlag, vi skal bygge vores fremtid på. Frisindet og den frie glade legende udfoldelse bliver kvalt. Det ses som konsekvens af problematiseringer angående kvinders ret til abort, voksnes ret til at indgå intime aftaler med hinanden, diskrimination og stigmatisering af hiv-smittede, dæmonisering af mænds seksualitet og en hetz mod promiskuøse kvinder. Jeg synes, jeg hører en tvangs-ensretning under overfladen - sørgelige forsøg på at tvangsensrette seksualiteten, indsnævre og begrænse andre menneskers frihed. Vi er i 2008 - ikke i middelalderen! Det er de færreste, der, når det kommer til stykket, er til KUN hetero-mono-romantisk-ægteskabelig-missionær - hverken på fuld tid eller på deltid!!

Det gør mig så ondt at se og høre et seksuelt forkrøblet menneske tale nedsættende & ringeagtende om andre. Jeg synes jeg ser en verden, hvor folk ser splinten i deres brors seksualitet, men ikke bjælken i deres egen. Det er en evigt stigmatiserende cirkel, som går igen og ligger en klam hånd over folks drømme og får mennesker til at isolere sig. Den onde cirkel ses overalt! I medierne, i folketinget, i folkesindet, hos din nabo - og du udtrykte det sgu’ selv i går, dit fjols! *smiler* Forklar dine egne følelser, lad os andre få en indsigt i dit følelsesliv – i din smukke verden. Del om dine seksuelle glæder og oplevelser og herlige praktikker med os andre, men hold dine snævre begrænsninger for dig selv! Tænk, før du taler – og tænk dig endnu engang om – er det virkelig så svært at sige: ”Jeg elsker dig, for det fine menneske, du er!- Jeg ønsker at se dig blomstre og stråle!” til alle, du kender?

Jeg, Pia Struck, anerkender dig og elsker dig for det, du er og for den seksualitet, du har og kan udvikle! Jeg ønsker dig et godt liv, i harmoni med dit indre seksuelle univers! Jeg har lyst til give dig seksuel healing, empowerment og enrichment! Lad os få en verden, der er værd at leve, lege, elske og have sjov, anderledes og mættende sex i. En verden med fredelig respektfuld harmonisk sameksistens. Hvordan standser vi møg-sprederne? Hvordan lindrer vi deres angst? Højt angstniveau = højt aggressionsniveau! Hvordan får vi deres angst vendt til nysgerrighed? Du gøres hermed medansvarlig for at skabe det seksuelt rummelige samfund her! Vær kreativ sammen med mig!

Hjertevarme fra Pia Struck"

Tak Pia!

8 kommentarer:

Madame sagde ...

Det er meget smukt og klogt, Annie og jeg glæder mig til at læse, hvad du skriver.

Jeg kommer til at tænke på en artikel i det nye nummer af Psykoligi, der hedder 'Voldens psykologi', hvor en fyr fortæller om, at han har viet sit liv til at hjælpe de hårdeste kriminelle via meditation og åndedrætsteknik. Så der er håb for, at uvidenhed kan vendes, og at folk holder op med at anklage andre. Men det var vist lige et lille sidespring fra dit udgangspunkt - selv om det jo ofte dækker over manglende selvværd at anklage andre ...

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Annie !

jeg kom til at tænke på Marx-brothers-filmene....og der var der en af dem der i forbindelse med at ordet sex blev nævnt, sagde "jeg tror også det er kommet for at blive".....og jeg kan da kun give ham ret....fint indlæg..

jensdrejer sagde ...

Det var et fantastisk indlæg og jeg glæder mig til at læse hvad der kommer i fremtiden. Det lyder jo næsten som Suzanne Brøggers nye bog, der også handler om seksualitet og af kritikerne bliver læst som en protest mod den ny-puritanske drejning i vores samfund. Jeg synes selv at det er en kedelig og meget uheldig drejning, som kan få nogle meget uhensigtsmæssige konsekvenser. En eller anden har sagt, at hvis Monica Lewinsky havde arbejdet for George Bush, så havde der måske været mere fred i verden i dag - det tror jeg er rigtigt. Jeg tror forøvrigt også det gælder mange af de fanatikere som terroriserer verden i dag. Mere sex og mindre krig - det må være målet. Peace, love and understanding - det lyder så antikveret. Men jeg tror nu ikke det er så dumt.

Annie Fryd sagde ...

Madame.. jeg forstår din association :0) Så håber jeg mine skriverier kan fornøje eller vække til eftertanke.

Anita... Sex er helt klart kommet for at blive. Og folk som Pia Struck er med til at bryde tabuer.

Jens... Jeg har slet ikke hørt om den bog du nævner, spændende :0)
Jeg tror helt sikkert på sammenhæng mellem aggressioner og manglende seksuel "befrielse"... Pyhh...endda fra mig selv o fht. det at brokke mig over petitesser...

Losarinas mor sagde ...

Sensuelle Søndage...Glæder mig :-)

Lotte sagde ...

Jeg glæder mig (osse) rigtig meget til de Sensuelle Søndage!
:-)

Annie Fryd sagde ...

Miri og Lotte... det er altid godt at starte en ny ugen i god stemning... ;0)

Lizelotte sagde ...

Yeah baby ... lad os få sensualiteten på banen!