tirsdag den 18. november 2008

Omsorgssvigt...

Jeg sidder her foran aftenprogrammet "Praksis" og er dybt rystet og forarget. Man har tilsyneladende fulgt et kommende forældrepar i deres forsøg på at slippe cigaretterne. Det er ikke lykkedes hverken mor eller far at blive røgfri, ej heller at undlade at ryge i hjemmet hvor deres nu 3 mdr. gamle datter vokser op.

Udover at begge forældre har valgt at udsætte deres barn for passivrygning, så ser vi et klip hvor moderen snakker til sin babydatter: " Mor kan jo ikke gå ud og ryge hele tiden, for så blir hun jo forkølet" Jeg koger sgu af raseri indeni... Bagefter siger hun til det pludrende barn: "Ja bare du får mad og kærlighed så er du tilfreds" Nu kan min forargelse nærmest ikke blive mere massiv....

Med den viden vi har i dag om passiv rygning, er det i mine øjne omsorgssvigt! Hva mener du?

12 kommentarer:

Lizelotte sagde ...

Annie, jeg var også bare SÅ forarget! Sådan et par forkælede fjolser! Hvad tænker de på??

Madame sagde ...

Gys, jeg er fuldstændig enig med dig, Annie! Der er så meget fokus på, hvor skadelig passiv rygning er, og det må enhver da vide. Men måske formålet med udsendelsen er at ruske op i folk og få dem til at forstå?
Hvis man kan redde en masse andre små børn fra passiv rygning er meget jo nået ...

Annie Fryd sagde ...

Lizelotte... De tænker udelukkende på sig selv og deres egne behov. Det er mangel på forældreansvar. Ingen af os er perfekte som forældre, men de gør bevidst deres barn skade... RYSTENDE!!!!

Madame... Jeg tror du har ret, at det var programmets hensigt at nå andre forældre. Jeg håber forældrene kan se sig selv fremstå som uansvarlige og svigtende forældre, når de ser udsendelsen.

Losarinas mor sagde ...

Jamen Annie, så bliver hun jo forkølet! Du godeste, hvilken legemsdel tænker sådanne mennesker med!

Lene sagde ...

Annie, jeg er enig med dig i det skadelige, men vi mennesker er bare ikke så enkle, at vo kan stoppe med det, der er skadeligt, selvom vi er oplyste.

Og rygning er en ting, hvor jeg i min dagligdag mærker, at det kommer til at tage lang tid. Måske skulle det her par starte med at vedtage at rygning foregår i andre rum end der hvor den lille er, det kan de måske lettere overholde.

Det er så let at stå på sidelinien og vide hvad der skal gøres, men du og jeg ved jo ikke hvilke spøgelser det par har med sig, som måske gør, at det er svært helt at holde, og så begynder forsvarsmekanismerne at lave sådanne dumme bemærkninger som dem du har beskrevet.

Shabby - Marianne sagde ...

Jeg så det også og tabte underkæben lige ned i bordkanten. Moderen sagde at det var vigtigere at hun var glad end at barnets heldbred tog skade - helt ærlig.....

Annie Fryd sagde ...

Lene... jeg er helt ening med dig i at det er forsvarsmekanismerne der taler og vi ikke kender til parrets spøgelser, men der var tale om et tilsyneladende velfungerende, velformuleret, tænkende ægtepar. Jeg er helt bevidst om at det at stoppe med rygning kan være en svær og for nogen umulig opgave, men at vælge at ryge i sit barns nærvær er "dumhed". At ryge i et andet rum holder heller ikke, for de bittesmå skadelige partikler hænger i luften og bæres rundt til de andre rum.

Jeg indrømmer at min fordømmelse også er præget af, at jeg selv i dag er kronisk lungesyg uden nogensinde at ha røget. Til gengæld er jeg hele min barndom blevet udsat for intens passiv rygning. Et faktum som i perioder påvirker min livskvalitet i meget høj grad.

Marianne... Og en glad, ikke forkølet mor, det har sin pris ;0)

NILLE sagde ...

Annie,

Jeg så jo af gode grunde ikke programmet. Men jeg er ret sikker på, at de pågældende personer ikke selv kan se, hvor groteske de fremstår - hvis de var klar over det, ville de næppe trone frem på skærmen foran hele Familien Danmark - som nu kan genkende dem i Netto! Den reaktion de kan risikere at møde der, kan måske få deres øjne op - men det bliver IKKE på en behagelig måde!

Det er dybt foragteligt til gengæld - men det synes jeg også, at det er med gravide, der ryger!

Helle Koed sagde ...

Jeg så indslaget og blev også vred. Men så tænkte jeg på; at vi gør alle det bedste vi kan. – hun magter ikke at stoppe med at ryge, det er jo synd for hende.

Ja ja... jeg er for sød og naiv, men kan godt følge din vrede og forargelse. – det ER jo rystende...

Hvad med hendes mand... Han må sku da også komme på banen mand.... :D

Annie Fryd sagde ...

Helle...Det er jo ikke det faktum at hun og farmand ikke kan holde op med at ryge. Det er udelukkende det faktum at de udsætter deres barn for røgen. Der er kun een mulighed...og det er at ryge UDE!!!

Helle Koed sagde ...

Enig... ;)

Lotte sagde ...

Kan KUN sige jeg er absoult enig. Jeg har ikke set udsendelsen, men rygning sker IKKE sammen med børn.
Basta. Ingen diskussion.
Jeg er inderlig antiryger. Ser for meget, hvad det gør ved folk, og kan ikke fordrage selv at blive forurenet med møg-luft.
Føj.
Bvadr.
(Er iøvrigt selv vokset op i tobak, før man rigtig kendte til skaderne, men far blev syg (er rask nu) og måtte droppe smøgerne. I dag er han hypersensitiv ikke-ryger ;-)