mandag den 29. september 2008

Sagen er den...

Sagen er den, at jeg gennem de seneste år, har udviklet en slem astma. Jeg har kæmpet med at få kontrollen over den, i stedet for at det var sygdommen der styrede og begrænsede mit liv. Og det er lykkedes mig rimelig godt i denne sommer, men indrømmet, jeg frygter vinteren.

Sidste vinter var barsk. Jeg kæmpede kontinuerligt, og symptomerne fik endda psykiske dimensioner som angst og uoverskuelighedsfølelse. Det var en lang vinter præget af begrænsninger, både fysiske, men også sociale og arbejdsmæssige begrænsninger.

Så mit mål for denne vinter var sat. Jeg VIL bare ikke "vælte", så jeg ikke kan komme op igen.
Men så blev Stationsforstanderen forkølet, jeg blev smittet, det startede med lidt snotnæse og ondt i halsen, men straks går det på mine lunger, og jeg er sat til vægs. En aften ude med andres røg gjorde det ikke bedre. Så lige nu sidder jeg her, den mindste aktivitet tager pusten fra mig. Og jeg er selvfølgelig bange for at det er startskuddet til endnu en vinter, hvor sygdom skal styre hverdagen.

Men jeg gider ikke være "gidsel" i sygdommens magt, så nu skal jeg bare lige over den her omgang, og så tager jeg sgu kampen op med helbreddet.

8 kommentarer:

Madame sagde ...

Varme klem, Annie!
Det må være træls, jeg kender det ikke fra mig selv, men husbond har allergisk astma, noget der må minde om dit. For et par år siden fik han for første gang medicin, så han nu næsten intet mærker til sygdommen. Men det krævede en tur på skadestuen, hvor jeg troede, han døde mellem hænderne på mig. Han bruger nu en forebyggende inhalator to gange om dagen og en anden inhalator, han tager, hvis vi skal være steder, han ikke kan tåle.
Jeg håber virkelig, du kan få lavet en vurdering af din astma, så du kan leve godt uden anfald.

Sister Bonde sagde ...

God bedring til jer begge, samt held og lykke til dig med at kæmpe.

Losarinas mor sagde ...

Annie, hvor er det frygteligt! Astma må være så uhyggeligt at opleve. Håber virkelig , du kan få noget hjælp. Glæder mig til at se dig på Lørdag :-)
Ps - jeg er ikke-ryger :-0

Britt sagde ...

Hej Annie
Jeg kom hertil fra Lottes side, men kan se på dine billeder at vi da vist har en del fælles bekendte fra asatro-miljøet. Verden er nogle gange lille :-)

Nå, men ville blot nævne 2 ting i forbindelse med din nævnelse af astma.

1. Kender du Susanna Ehdin's bog "Det selvhelbredende Menneske"? Hvis ikke du allerede HAR stiftet bekendtskab med den, tror jeg at du vil finde den interessant.

2. Ikke at jeg garanterer at det hjælper, og heller ikke at det er det samme som i dit tilfælde, men min mand havde for nogle år siden fået erklæret astmatisk bronkitis, og blev dopet af inhalatorer fra lægen der blev ved at øge den dosis der skulle til for at det hjalp. Jens besøgte så (efter råd fra en klog dame) en ører-akupunktør (i Langå, Naturlig Balance tror jeg det hedder), og efter 2 behandlinger var det væk, og han har ikke set skyggen af det siden.

Men i hvert tilfælde rigtig god bedring.

Hyggeligt at hilse på dig her. Sådan i cyber-verdenen.

År og Fred
Britt

Helle Koed sagde ...

Åh Annie. Det lyder rigtig trls, og vi her hjemme ved alt for godt hvordan du har det. René har svær astma og har i flexjob af samme årsag. Han kan også have forfærdelig drøje vintre, men det bedste for ham er hård frost og klart vejr.

Han vil forsøge sig med zoneterapi i år...

Jeg krudser fingre for dig at du snart er ovenpå igen! – og at vintren bliver til at tåle! :)

Lotte sagde ...

Pyha, rigtig god bedring til dig! Med al håb om, det bare helt af sig selv driver væk! Ville ønske jeg ku sige et eller andet, der ku hjælpe!!!
KRAM!

Annie Fryd sagde ...

Tak for alle de varme hilsner og tanker fra jer kære kvinder :0)
M.h.t. astmaen, så skal jeg deltage en undersøgelse via egen læge, for en bedre udredning. Jeg tager mængder af medicin flere gange dagligt, og det er i længden ikke tilfredsstillende. Så jeg overvejer meget alternativ behandling, og har hørt om lign resultater med akupunktur.

Rigtig hjertelig velkommen til dig Britt...En trosfælle! Bogen du nævner har været på min ønskeliste længe. Håber du hænger ud herinde, selvom jeg ikke er så aktiv lige i disse dage.

Anonym sagde ...

Det lyder simpelthen rædselsfuldt - men jeg tror at din holdning betyder meget. Jeg håber at du kommer igennem vinteren uden at det bliver alt for slemt!