fredag den 19. september 2008

Jævndøgn...

I dag er nat og dag lige lange. Mørket pakker sig langsomt sammen om os, dag for dag.

Med alderen blir jeg mere og mere glad for årets rytme. Mørket og kulden gir mulighed for at kravle i hi... tænde lys indenfor, skrue lidt ned for energiniveauet, sætte havearbejdet lidt på stand-by... tid til at kigge indad, til fordybelse, til nærvær...

Som nævnt, så drager jeg i Yggdrasil-skoven i dag for at blóte og hylde jævndøgnet. Et tilbageblik på året der er gået siden sidste jævndøgn, rører mig dybt. Der blev sået frø som har spiret og blomstret og som tiden går, fået og får stadig et størrer og stærkere rodnet.

Jeg elsker disse højtider, hvor jeg får givet plads til spiritualiteten, som ellers ikke altid er lige nærværende i dagligdagen. Jeg elsker at disse punkter på årshjulet sætter streger i tiden, hvor jeg får kigget tilbage, får samlet op... og kigget fremad.

4 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Smukt. Levede faktisk meget i årets kredsløb, da jeg havde små børn. Levde faktisk et meget autentisk liv, dengang.. Vil tænke på dig i nat :-) Knus fra en gnaven og utilfreds kvinde :-)

Annie Fryd sagde ...

Miri... Du er skøn! :0) Varme opblødende klem herfra!

Madame sagde ...

Det er så smukt, at du gør status ved jævndøgn, Annie. Jeg har aldrig tidligere tænkt, at det er en speciel tid på året, men det er det da selvfølgelig. Jeg holder også meget af årstidernes skiften, som du fortæller om :-)

Ann-Charlotte sagde ...

Det er jo sådan det er, sådan årets gang føles.. vi har bare glemt den tilstedeværende følelse af naturens stille hvisken i vores sjæl...

Tak for mødet til middelalderfestival.. det var rigtig hyggeligt at se dig - IRL..