søndag den 11. januar 2009

Sensuel søndag #7...

Sensuel søndag er i dag dedikeret emnet "erotisk litteratur".

Jeg havde i en meget tidlig alder en spirende nysgerrighed efter at læse bøger, som på en eller anden vis pirrede noget i min krop, uden dog altid helt at forstå de skrevne ord, endsige min krops reaktion. Måske jeg var omkring de 11-12 år, da jeg fandt "Karma Sutra" på bogreolen i stuen. Ikke at mine forældre havde et arsenal af erotisk litteratur, men imellem de andre bøger fik jeg opsnuset de få, der udstrålede løfter om en ukendt hemmelighedsomgæret verden.

Selvom jeg ikke forstod en del af ordene og handlingen, så blev jeg draget af stemningen og det forbudte univers. Og bøgerne var altid tilbage i reolen, straks mine forældre vendte hjem fra arbejde. End ikke min to år ældre søster fortalte jeg om mine fund i reolen. Jeg husker ikke i dag titlerne på alle bøgerne, men "Karma Sutra" og "O´s historie" var der. Det jeg husker er som sagt, stemningen som ordene satte mig i.

Så blev jeg lidt ældre, og som 16-17 årig købte jeg selv et par novellesamlinger af Anaïs Nin. Og i dem fandt jeg det jeg savnede, når Barbara Cartland kun blev antydende og poetisk billedlig. Siden har jeg læst og købt en del litteratur med seksuelt indhold, ligefra den skønlitterære genre af ex. Erika Jong, Susanne Brøgger m.fl. til faglitteratur med kliniske illustrationer.

I dag har jeg enkelte bøger som jeg aldrig blir træt af at læse, blandt dem flere som er fundet antikvarisk og indkøbt med unge røde ører, når jeg trævlede Århus´ antikvariske boghandler tyndt. Måske du kan finde inspiration, eller har forslag til bøger, som du tror jeg vil nyde at læse.

Her er et udvalg fra min bogreol:

"Fanny Hill - The true story about Fanny Hackabout Jones" Erika Jong
"Fanny Hill - en glædespiges erindringer" John Cleland
"Henry og June", "De små fugle", "Venusdeltaet" m.fl. Anaïs Nin
"Thérése og Isabelle" Violette Leduc
"Sappho" Alphonse Daudet (Sproget er helt fantastisk)
"O´s historie" Pauline Reage

Og en lidt anden kategori:
"Urban Tantra" Barbara Carellas

Læser du erotisk litteratur? Måske du kan finde inspiration, eller har nogle gode bøger du vil dele, her...
11 kommentarer:

Madame sagde ...

Da jeg var ganske ung, stødte jeg på en bog af van de Velde i mine forældres reoler. Den var tør og nærmest klinisk i sin fremstilling af kønslivet - men var jo spændende i mangel på andet. Min mor var meget optaget af erotisk litteratur som fx Fany Hill, men D.H. Lawrance' Lady Chatterley's lover var for hende den mest elegante.
Nej, jeg læser ikke selv erotisk litteratur, men har for en del år siden læst et par 'Tidens kvinder', hvor der var smukke, erotiske noveller.

Annie Fryd sagde ...

Madame... D H Lawrence selvfølgelig. Ham har jeg faktisk aldrig læst...endnu :0) Van de Velde har jeg aldrig hørt om...

Jeg læste også novellerne i Tidens Kvinder engang, men synes der er for langt mellem de gode. Så nyder jeg hellere artiklerne og billederne...

Lizelotte sagde ...

Åhh ... jeg var helt VILD med Erica Jongs Fanny ... læste den som ung og har genlæst den flere gange.

Jeg kan huske at jeg som præ-pubertetspige fik fingrene i en gang Ugens Rapport og med øjne på stilke og sære fornemmelser i den spirende krop læste "De grå sider".
Ikke det mest poetiske, men ihvertfald spændende læsning for den unge livsnyder, der her fik et helt klart kik til en del af livet, som hun var HELT sikker på at hun ville komme til at nyde... :D

Annie Fryd sagde ...

Livsnyder... You perky woman :0) Husker du heksene Fanny boede hos? Der fandt jeg også genklang omend af en anden karakter...

Losarinas mor sagde ...

Da jeg var ung samlede jeg lidt på erotiske tegneserier. Samler ikke mere, men har dog gemt dem :-)

Annie Fryd sagde ...

Miri... Det gjorde jeg også, men jeg kan ikke huske hvad de hed. Så, ttitler, vi vil gerne ha titler. Men jeg kan faktisk huske at "Fanny Hill" blev udgivet på tegneserie.

Nille sagde ...

Jeg har arvet fra min far en interessant lille bog - Den Duftende Have af Sheik Nefzaoui. Den er vist fra det 16. århundrede - den er faktisk også ret morsom idet den kommer med alverdens gode råd om, hvordan manden skal være udstyret fx. Det er både erotiske historier og små fif ;-)

Derudover har jeg læst nogle bøger af Françoise Rey - men de kan være ret direkte. Der er en del nyere fransk erotisk litteratur, som skabet vild debat i medierne hernede - men de er sikkert ikke oversat endnu.

Jeg har selvfølgelig også læst dem, du nævner men også Justine af Marquis de Sade - en klassiker!

Annie Fryd sagde ...

Nille... Rey lyder interessant, men du har nok ret i at de ikke er oversat til dansk, og fransk er desværre slet ikke min stærke side.

Justine...selvfølgelig! Den står på min ønskeliste :0)

Nille sagde ...

Annie,

En af hendes mest berømte bøger er faktisk oversat til dansk:

http://www.litteratursiden.dk/sw53383.asp

Justine kan jeg varmt anbefale!

Annie Fryd sagde ...

Nille... tak, jeg fandt flere titler på litteratursiden, som jeg er nødt til at kigge nærmere på, næste gang jeg kommer på biblioteket :0)

Belle Blues sagde ...

Jeg har aldrig læst specielt meget erotisk litteratur. Faktisk ingenting, nu jeg tænker over det. Udover de kedelige kærlighedsromaner, min mor havde stående. Jeg vil straks forsyne min bogreol med et par af dine anbefalinger!