lørdag den 17. januar 2009

Oprydning...

Vi har opsagt det lager, vi gennem et par år har brugt både til varelager, men også til alle de kasser og ejendele, vi ikke lige bruger og har plads til i huset, så længe vi ikke er færdig med at renovere. Så i dag har vi ryddet op og sorteret. Jeg har kigget og rodet i kasser, der ikke har været fremme i flere år.

Gamle bøger, mapper og fotoalbum er hentet hjem, og en del timer er gået med at kigge billeder og ungernes sjove børnetegninger, sortere og smide ud i gemte og glemte gemmere. Men jeg er ikke god til det, det indrømmer jeg gerne, mit samlergen er meget dominerende.

Næsten hver eneste kasser gemmer, ud over minder fra vores liv, også allesammen på spor efter mus, der har hygget sig og bygget reder af siderne fra gamle skolebøger, stof- og garnbundter. Spor af forrådkamre med rester af julebukkens skæg og risboldene indhold.

Min ældste søn har lige fået ny lejlighed, og heldigvis kan vi supplere møblementet med et par reoler, stole, gardiner, lidt porcelæn, et par flotte indianerbilleder og hans fine slidte babysko, som jeg også har givet slip på.

Hva med dig, er du en samler eller smider du raskt væk ud, når tingene har haft deres højtid?

5 kommentarer:

Helle Koed sagde ...

Vi er nok lidt af en blanding her i huset!
Vi er samlere begge to – jeg af nogen ting og René af andre! Selvfølgelig fatter jeg ikke hvorfor han ikke kan smide noget af alt det skrammel ud... Meeeen mon ikke han tænker det samme om mig? HI HI
Vi ryder ofte ud i ting, når det har hobet sig op! Vi har et mini-loppmarked for familien i vente, så kan det være de kan bruge nogle af tingene!

I har da ellers været flittig, det er da sjovt at komme i de gamle gemmer!??! :)

GrundGlad sagde ...

Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at skille mig af med ting - nå, ja, måske knap så meget ting som bøger og tøj og breve og andre personlige effekter. Men jeg prøver jævnligt og med hård hånd, for jeg er god til at skaffe en masse til huse, og så må der jo balance i regnskabet...

Lizelotte sagde ...

Jeg smider ud. Næsten for meget, tror jeg...

Madame sagde ...

Du kan tro, jeg kan genkende det, du fortæller med at gemme ting, der har minder! Vi bor ret småt og har kun 80 kvadratmeter, så det er begrænset, hvad jeg kan gemme her. Nu har jeg også kun ét barn, så jeg har nok færre minder end dig/jer. Jeg har også en masse af Frederiks børnetegninger og mine egne babysko. Da jeg ryddede op efter min mors død, smed jeg en masse ud fra min egen barndom, og det fortryder jeg nu, små yndige kjoler ... Men hvor pokker går grænsen?

Annie Fryd sagde ...

Helle... Pudsigt, det er det samme her. Jeg gemmer RELEVANTE sentimentale minder og nostalgisk nips. Stationsforstanderen gemmer manualer og æsker fra Mobiltelefoner og kameraer der ikke længere virker ;0)

Toni...Uha, bøger og breve er det allersværeste at kassere. Men du har ret, det er godt med balance!

Lizelotte...Er det noget du kan lære fra dig? Sådan en gang oprydningscoaching...

Madame... Grænsen går nok der hvor man er ved at drukne i kasser med gamle minder, og når man føler man er slave af alle tingene..