lørdag den 6. december 2008

Julen er en hedensk fest....


Forn Sidrs formand Linda Solskin har skrevet en rigtig fin artikel.

Julemotiv af Anker Eli

4 kommentarer:

jensdrejer sagde ...

Det var en meget spændende artikel, som nok kan vække til eftertanke. Men der er én ting jeg ikke forstår: hvordan kan man vide om det er solhverv den 21. eller den 22.? Er der noget der kræver en kalender eller en tur på dmi.dk? Eller er der en fast regel, som fortæller hvornår det er den ene dato eller den anden?

Annie Fryd sagde ...

Jens... Det er rigtig fin artikel Linda har skrevet :0) Datoen for solhvervet veksler fra år til år, men jeg sætter min lid til DMI eller den kalender jeg får ind af døren fra Forn Sidr. Faktisk står datoen også i nogle af de almindelige mayland-agtige kalendere fra boghandlen.

Helle Koed sagde ...

Det er da en SUPER god artikel som beskriver det ret godt.
Jeg har også lige læst det anonyme kommentar om juletræet. – ret interessant. Har aldrig hørt denne tolkning før. Men jeg sad og tænkte på; at alle de symboler som hører julen til, om de er hedenske eller kristne, så kan de jo tolkes som man vil... Lige som biblen kan!
Ved du hvem der har skrevet kommentaren om juletræet?
– er det sandt, og hvem sidder inde med så interessante fortællinger? :)

Annie Fryd sagde ...

Helle... Jeg kender ikke manden bag den anonyme kommentar, men som skrevet synes jeg det er en underholdende fortælling. Men heller ikke andet, vævet over en masse symboler og ritualer i nutidens jul. Du kan google ham og finde frem til hans hjemmeside :0)

Jeg tilstår mig altså en kende konservativ og kontrær i forhold til fri fortolkning og den eklektiske tilgang ;0) Mit udgangspunkt er nu engang de gamle rødder og den symbolik der findes i den nordiske mytologiske verden og i folketroen. Men jeg kan sagtens acceptere at andre oplever tingene på en anden måde...