fredag den 8. august 2008

Et lille indblik....

Okay Madame... som lovet, så skal jeg prøve at gi et lille indblik i vores kommende vielsesritual (uden dog at afsløre for meget før selve dagen)

Forn Sidr blev godkendt som trossamfund i 2003, og fik dermed også ret til at foretage offielle vielser. Indenfor asatroen har man ikke en præstestand, men til gengæld kan enhver agere Gode/Gydje og foretage de rituelle handlinger ved blót ex. Ved vielser skal der dog forud søges om godkendelse, ligesom der fra kirkeministeriet, er enkelte krav til ritualets indhold. Vi har selv sammensat vores ritual i samarbejde med Gydjen.

Altså først og fremmest, så skal vielsen foregå i vores egen have, på en plads nederst i haven som er hedensk indviet. Vielsen forrettes af to medlemmer fra min blótgruppe i funktion af henholdsvis Gode og Gydje. Gæsterne har alle medbragt en særlig udvalgt sten, som de skal lægge ved Livstræets fod (en ask) på vielsesstedet, som også kaldes viet.

Gæsterne står i en cirkel rundt om viet. Gode og Gydjen helliggør stedet bl.a. med ild, vand og sang. Brudeparret (os) og vidnerne står i cirklen sammen med Goden og Gydjen. Gydjen spørger i hvilket ærinde bruden/gommen er kommet, og der svares, at hun/han er kommet af egen fri vilje, fordi det er hendes/hans hensigt at blive viet til den anden. Vidnerne bekræfter at de er kommet for at være vidne til dette. Efter flere ord og handlinger, lægger vi begge vores hånd på en edsring, og hænderne bindes sammen med et bånd i Vårs navn (Vår er gudinden der ser til at løfter bliver overholdt). Efter flere smukke ord, blir vi spurgt til, om vi har gaver at udveksle og vi kan nu sige vores personlige løfter og ord til den anden (her blir jeg totalt tudevorn)

Gydjen synger en lille mytologisk sang om kærlighed og så skal der ellers drikkes bryllup!

Vielseforrettere og brudeparret på skift udbringer en personlig skål og derefter går drikkehornet med mjød rundt mellem alle gæsterne, som nu har mulighed for at udbringe deres helt personlige skål til os...(Så tuder jeg nok igen) Til afslutning takkes de tilstedværende, gæster som guder og andre væsner. Viet lukkes med flere ord, og så skal der festes til den lyse morgen....

Det var den korte version, ord, sange og andre hemmeligheder, må I ha til gode til efter vielsen.
Men jeg kan afsløre at der vil være frugtbarhedsguder, vætter, urkrafter og magiske runer involveret... ;0)

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fantastisk ritual ;-)

Madame sagde ...

Hvor er det smukt, Annie! Tusind tak fordi du fortæller. Jeg glæder mig til at fordybe dig i dine links. Jeg kan godt forstå det med at blive tudevorn!!! Nu er jeg meget klogere på det ritual, du skal opleve på fredag.
Jeg bliver jo bare aldeles rørt - varme klem til dig :-)

Annie Fryd sagde ...

Jeg er sikker på at det bliver lige så fantastisk som vi drømmer om. Men det mest fantastiske blir at vi blir bundet til hinanden med synlige bånd. I skal nok få billede af ringen, når tid er...

Og Madame... det er nu først på lørdag ;0)

Madame sagde ...

Jeg glæder mig til at se ringen! Wauw, sikke en oplevelse på lørdag ...

Lotte sagde ...

Det lyder bare rigtig, rigtig smukt, kærligt, og jeg glæder mig til at høre, om resten.
Tak for indblik!
:-)

Losarinas mor sagde ...

Kan godt forstå dine tårer! Det er jo så smukt!
Tak fodi du deler! Jeg kender slet ikke noget til alt dette, tak! :-)

Annie Fryd sagde ...

Det er en stor fryd at I følger vores forberedelser... :0)

NILLE sagde ...

Det er også et helt nyt ritual for mig at lære om... det er spændende, dybt personligt og det bliver da en fest for livet!

Anonym sagde ...

Jeg er ikke selv troende på nogen måde, men det lyder usædvanlig festligt og underholdende. Jeg kan godt lide det med at hornet går rundt så alle kan hylde brydeparret med deres egen skål - og jeg synes det er en rigtig god ide at I også har frygtbarhed og erotik med i ritualet. Det er jo noget af det vigtigste i et parforhold og derfor er det altså lidt underligt, at det er fuldstændig fraværende i de fleste religioners vielsesritualer. Jeg er sikker på at det bliver et rigtig godt bryllup.