tirsdag den 14. oktober 2008

Sensuel væren...

Apropos mit forrige indlæg, Madames kommentar til mig og dette indlæg hos Lotte fra Thy, vil jeg gerne snakke film med jer.... Film som skaber stemninger af den sensuelle art, film som rører ved dit sensuelle væsen. Film med toner, med noter, med billeder som vækker dine erotiske sanser....

En række af mine favoritter i vilkårlig rækkefølge:

"Henry og June" - Om Anais Nins erotiske liv, hendes forfatterskab, hendes seksuelle forhold til Henry Miller og hans hustru.

"Sirener" - Om præsten (Huge Grant) og hans hustru, der besøger den erotiske maler og drages af det frisindede univers.

"Chocolat" Dejlige Juliette Binoche og Johnny Depp i en film om at vække den undertrykte lyst. Skal ses igen og igen, den har mange "lag".

"Jeg er Dina" for den stærke historie, den smukke sensuelle scenografi og fordi den minder mig om vildkvinden indeni.

"The Pillow book" Om den japanske Nagiko, der i sin søgen efter en mand, der kan kalligrafere smukke tegn på hendes nøgne krop, møder Jerome (Ewan McGregor).

Louis Malles "Misbrugt", Vladimir Nabokovs " Lolita", Marguerite Duras "Elskeren" m.fl...

Hvilke film sætter dig i en sensuel stemning, hvilke film vækker dine længsler, dit begær....???
Vil du dele?

11 kommentarer:

Toni sagde ...

Det er da et skønt emne at tage op :-)

Som Madame skrev i sin kommentar til dig i forrige indlæg, er du vist også et mere erotisk menneske, end jeg er. Og jeg skal gerne bevise det med mit yndlingseksempel på noget, der sætter safterne i kog hos mig: Jeg foretrækker nemlig den viktorianske genre, hvor skuespillerne pænt beholder tøjet på, og hvor der kun sjældent deles så meget som et lille tantekys. Men tager vi fx "Emma" med Gwyneth Paltrow og Jeremy Northam, eller "Pride & Prejudice" med Colin Firth og - kan faktisk ikke huske hendes navn, ups :-) - så sidder jeg klistret til skærmen!

Og skal vi tage en lille afstikker, hvor det måske handler knap så meget om sex som om nydelse og nærvær, så står "Amelie" øverst på listen - pga. farverne, stemningerne, følelsesfuldheden... får helt kuldegysninger af at tænke den film igennem :-)

Lotte, Thy sagde ...

Ahhhh, dejlige film du nævner, jeg har ikke set dem alle. Tak :-) Jeg er lidt film-gal ;-)

Den første film der lige tikker ind er Mr. and Mrs. Smith - i starten af filmen, hvor de fortæller om hvordan de mødes. Hvor de danser. Drikker. Ild, smuk sanselig, musik.
Se evt her:
http://www.youtube.com/watch?v=eLeoYtuECi8

og find hen til tre minutter inde i film-klippet, dér starter det hele...

Og altså, Jolie og Pitt er jo også ret meget særlig Smukke...
:-)

Spændende spørgsmål, og finder jeg flere, skiver jeg :-)

Madame sagde ...

Jeg har desværre ike set de film, du fortæller om, Annie! Men de bliver nu printet ud og givet til ham i mit hjem, der står for film.

Engang skrev jeg alle film ned, jeg så - men den bog er forlængst forlist, desværre, ellers ville jeg med glæde sætte røde streger under film af den art, du efterspørger. Lige på siddende fod er jeg helt blank, selv om jeg selvfølgelig har set en del i årenes løb.

Mærkeligt nok husker jeg bøger af søstrene Brontë som osende af erotik, selv om der ikke håndgribeligt sker det mindste. Det er antydningens kunst - det der ligger mellem linjerne. Og ellers er "Den røde blomst den hvide blomst" af Michel Faber noget af det mest erotiske, jeg har læst. Den er absolut at anbefale ...

Lizelotte sagde ...

Læs Erica Jongs Fanny ...

Lizelotte sagde ...

Toni - hun hedder Jennifer Ehle... ;)

Toni sagde ...

Lizelotte - ja! Det er da dét, hun hedder! Og hun gør faktisk et godt stykke arbejde i den miniserie. Men størst indtryk gør Colin Firth godt nok som den rugende Mr. Darcy... mmm :-)

Vilhelmsdal on-line sagde ...

Kan I huske filmen 'Betty Blue'?

Dét er da en startscene der vil noget !!!

Jeg hører stadigvæk musikken af Gabriel Yared på min gamle Lenco engang imellem.

En anden god film er 'Barry Lyndon' af Stanley Kubrick. Smukt smukt, og indspillet helt uden kunstigt lys.

Annie Fryd sagde ...

Toni... Herligt at emnet fryder :o)
Jeg elsker også den victorianske genre, hentydningens kunst kan være pirrende for fantasien. "Amelie", skøn film, den holder jeg også rigtig meget af.

Lotte..."Mr. and Mrs Smith" står på pubertetspigebarnets hylde, den vil jeg låne... Kom endelig med flere bud, jeg har sikkert selv flere, der dukker op... :0) Åhh...jo, "Avalon - tågernes ø" Den er skøn!!!

Madame... Håber der er inspiration til dejlige timer sammen med Uffe ;0) Og bøgerne...det er jo et helt kapitel for sig selv... Vi samler en liste. Jeg er til gengæld ikke helt så god til at få læst bøger, som se film... Men de er noteret :0)

Lizelotte... Åhhh Ja... Erica Jongs "Fanny" er slidt op her... Jeg forsøgte mig også med John Clelands originale version, den når ikke "Fanny" til strømpeholderen...

Elin... Betty Blue...selvfølgelig... smuk film! "Barry London" har jeg aldrig hørt om, er ellers ret vild med Kubrick, så den er listet nu :0)

NILLE sagde ...

Jeg har set en del men ikke alle de film du nævner.

En gammel én, som jeg absolut er vild med er Last Tango in Paris med Marlon Brando... dengang han kunne danse ;-)

Jeg har læst begge Fanny-bøgerne og var meget begejstrede for begge. Jeg har ikke set Dina-filmen - men har læst bøgerne 3-4 gange.. og hun er da indbegrebet af sensualitet.

I den anden sensuelle genre - da det i mine øjne absolut ikke er porno - så har jeg en pudsig detalje: I årevis fik jeg at vide, at jeg lignede Sylvia Kristel som to dråber vand... som i 1974 spillede Emmanuelle ;-) Da var jeg altså bare 6 år gammel - men den film er åbenbart blevet set i årevise bagefter af generationer af mænd.

Anita Thomhave Simonsen sagde ...

hej Annie!

jeg synes "the Pillow book" er god og så vil jeg lige nævne "Elskeren" af Annaud. En filmatisering af Margeritte Duras` roman....en fransk film fra 1992....lægger lige et link til en billedkavalkade fra youtube fra filmen......

http://www.youtube.com/watch?v=gqVIDzlBR1U

....håber linket virker...

Annie Fryd sagde ...

Anita... "The pillow book" er fantastisk :0) Både den og "Elskeren" har jeg også i DVDsamlingen. Begge film har jeg været heldig at finde i Tiger-butikkerne til 20 kr stk.