tirsdag den 21. oktober 2008

Nyt job...

I dag er så 2. dag i mit ½ års vikariat i den lokale skoles SFO. I går var spændende, men kaotisk. Jeg føler mig ikke særligt godt introduceret til huset, til personalet, til grupperne, til regler, rutiner m.m.

Jeg skal være "flyver" d.v.s. dække flere grupper om dagen, jeg har slet ikke styr på personalet endnu, og da slet ikke på en brøkdel af børnene. Jeg håber ikke, at jeg fik sendt forkerte børn hjem med forkerte forældre, eller forkerte børn med forkerte busser, for jeg var pludselig alene med en gruppe børn, uden introduktion og præsentation...

Jeg er forventningsfuld og glæder mig til at jeg "føler mig hjemme", men det tager tid, og netop derfor er en ordentlig introduktion bare så væsentlig. Det håber jeg så, der blir taget lidt hånd om i dag. Jeg har selv introduceret mange nye kollegaer indenfor mit fag, og ved hvor vigtigt det er at man føler sig bare nogenlunde orienteret og sat ind i tingene.

Kontakten til ungerne er jo bare herlig. Og et par kloge hoveder mente også at vide, hvorfor jeg nu skulle arbejde der.... "Fordi det blir vinter nu, og du har lukket issalget"

Om lidt sadler jeg jernhesten og ser hvad min 2. dag bringer....

5 kommentarer:

Losarinas mor sagde ...

Tillykke ! Og ja, det er så vigtigt, at man bliver sat ind i tingene på en god måde.
Kan huske engang jeg kom fra et lille sted og skulle begynde i et stort Børnehus....1.dag kom jeg hjem, faldt om på sofaen og græd ! Alle de nye rutiner, nye mennesker, navne og relationer og ikke mindt , en helt anden kultur!
Det tager tid :-)

Madame sagde ...

Har du lukket issalget Annie - eller rettere, har du haft en isbod? Et stort tillykke med skiftet til SFO'en - jeg ser for mig, hvordan din kaotiske dag var i går, gys, det ville jeg ikke egne mig til, men du er heldigvis vant til en stor familie :o)

Vilhelmsdal on-line sagde ...

Tillykke med dit nye job!
Det var en lidt kedelig start – ja, nogen burde vel have sørget for en slags introduktion . . .

Jeg kan godt huske din blog om lukningen af jeres bod og have; p.g.a. for få kunder . . .

Men så er du da kendt for noget godt og hyggeligt, fra børnenes synspunkt!

Hende med isene!!

Lotte sagde ...

Tillykke med jobbet, Annie!
Et virvar.
Ja.
Jeg har kun en enkelt gang bevæget mig indenfor pædagogikkens verden, troede jeg skulle være pædagog, og var i praktik i en børnehave, og kan nærmest få svedeture endnu over, at se dem alle i flyverdragte og ikke ane hvem der var hvem.
Jeg blev endda spurgt af et par børn "Er du en rigtig voksen?" og ja, jeg ved sgu ikke om det er godt eller skidt ;-D
(Jeg blev ikke pædagog)
Pøj pøj med det, det lyder sjovt, særlig når engang der kommer mere ro på.
:-)

Annie Fryd sagde ...

Takker for alle jeres tillykkeønsker, men tilstår jo at dette job ikke valgt så meget af lyst, som p.g.a. lavvande i pengepungen. Allerhelst ville jeg leve af at arbejde hjemmefra, at oversætte, at skrive, at holde kurser og den slags sjove ting.

I dag spurgte jeg til mere introduktion, men trods min opfordring har jeg ikke fået meget mere med end i går, udover det jeg kan læse i en gammel ikke-længere-gældende-målsætning og en endnu-ikke-færdigudarbejdet introduktion af nyansatte.

Heldigvis er jeg ikke lige at slå af pinden, så jeg kaster mig ud i opgaverne og fralægger mig ansvaret for det jeg ikke er blevet introduceret til... ellers må jeg ha tiltro til min egen sunde fornuft og lave mine egne konklusioner.

Lotte... jeg skal hellere ikke være pædagog eller det der ligner i flere år... nix!