søndag den 29. juni 2008

Freeform...





Jeg er dybt fascineret af freeform, hvad enten det er strik, hækling eller perler....
Måske det er den anarkistiske tilgang der taler til mig, intet mønster, intet fastlagt, alt kan ske iprocessen. Jeg må finde materialer og eksperimentere...

Endnu et indlæg om at blogge....


Hold da op hvor vi snakkede i går, vi nåede både køkkenbordssnak, badekarsnak og ikke mindst dynesnak... Det var voldsomt hyggeligt. Emnerne flød via verdensvævets tråde og fulgte velvilligt associationernes vildveje. Vi fløj lige fra Burma, via guddommelig matrix, over polyamory, videre til urban tantra, og vi nåede også til at snakke omkring det at blogge, og hvorfor det i perioder føles fedt og givende og i andre perioder "amputeret".

Som tidligere nævnt har jeg blogget før i forskellige varianter, men der hvor jeg kan mærke at jeg "går lidt død", er når det der fylder indeni mig, er det jeg ikke kan blogge om.... Af hensyn til både min egen blufærdighed, men også af hensyn til mine læseres.

Jeg læser selv en del blogs og fascineres af kulturen omkring bloggeriet. Jeg fascineres af alle de subkulturer, der er i blogverdenen om både dette og hint, og netværk der opstår, fordi vi nu lige er fælles om at blogge om strik, eller blomster, eller sex, eller spiritualitet eller.....eller...eller.... nævn selv flere....

Men det er jo kun brudstykker og stumper af hele mennesker vi ser. Vi iscenesætter os selv via bloggen. Der er emner som er helt acceptable og ufarlige: hus, hjem, have, arbejde, børn.... Der er emner som vækker medfølelse: Fysisk sygdom, tab, arbejdsløshed, skilsmisse... og så er der de sprængfarlige emner som: Psykisk sygdom, jalousi, misundelse, utroskab, sex....

Hva med dig.... oplever du nogensinde en lignende splittelse?

Undskyld, men sådan er det altså, når min indre trold stikker hovedet frem ;0)

Stoppet ud med vat...

Halsen er øm og ru som om jeg har skreget af mine lungers fulde kraft, måske fordi nogen, mens jeg sov, har stoppet mit hovede ud med vat. Stationsforstanderen drog bort før jeg vågnede og den lille slat mælk, jeg troede, jeg skulle ha i min ensomme kop morgenkaffe er sur....

Sådan en søndag burde man sgu blive i sengen, men nu vil jeg åbne butikken og håbe på, at det ikke lige er i dag, at de der store busser fyldt med købelystne turister, jeg har drømt om skulle finde herud, dukker op.

Allerhelst ville jeg tilbringe søndagen vandret i blogland!

lørdag den 28. juni 2008

Slumrende...

Jeg bevæger mig i grænselandet i disse dage. Forførende at mærke bruset, hungeren og trangen... I grænselandet lever mine slumrende skyggesider, for hvilke I er bedst uvidende.
Her er urkraft og utæmmelighed...!

fredag den 27. juni 2008

Æblet falder ikke ....


.....langt fra stammen, eller hva man nu siger, når det drejer sig om køer med deres kalve?

torsdag den 26. juni 2008

Besøg...

Jeg koger kikærter til hummus, bager rosmarinbrød og laver skønne salater, for jeg får nemlig besøg i dag. Mine "gamle" kollegaer og brugere fra Værestedet kommer til bålhygge-spisning, så ingen dryp her, tak... og den vind må gerne lægge sig en anelse.... ellers må vi dække op inde i jurten og tænde lidt op i ovnen.

Hilser lige rundt i bloglandet, for i dag har jeg ikke tid til at besøge jer....

Landets hvisken...

Stilheden har bare betydet at jeg har været aktiv andre steder... Dagene er gået med det som livet lige præcist handler om.... at leve!

I aftes gik vi tur i formødrenes og forfædrenes fodspor. En tur i Vinding sømose, helt ejendommeligt, for derude levede min morfar sine første barneår, og det havde jeg ingen anelse om, da vi købte stationen her. Jeg er vokset op langt herfra og har egentlig betragtet det som en tilfældighed, at vi landede lige her på egnen. Men af og til når jeg går derude, så føler jeg at anerne har ting at fortælle mig..... om forbindelser, om tråde der rækker gennem tiden, om liv i cirkler...

I dag er mosehuset væk, kun enkelte skellinier tyder på at her i flere generationer lå et lille stråtægt hus. Også mosen er væk, markerne er drænet og opdyrket, kun de omkringliggende gravhøje, mosejordens struktur og de hvide offersten viser i dag, at her levede et troende folk, der takkede og ofrede til guderne.

Måske mine aner på disse jorde rækker laaangt laaaangt tilbage.... Jeg må ud og lytte til landets hvisken!

tirsdag den 24. juni 2008

Midsommertid...

Jeg ved ikke om det var blomsterne der var årsagen, men søndag eftermiddag blev jeg væltet omkuld af mit livs første migræneanfald. Blomsternes tunge duft gav mig kvalme, og med opkastninger og halvsidet dunkende hovede måtte jeg kapitulere og krybe under dynen.

Mandag er lig butikslukket her på Stationen, så vi drog en tur til Horsens og strøgede den lidt... Det sker ikke for tit at vi sidder og hænger ud på een eller anden café.

Og så var det jo båltid igen. Her i byen møder man op i forsamlingshuset med en ret til tag-selv-bordet, så det var ren slaraffenland for ganen. Og her i byen skal man ikke stikke næsen for langt frem ved f. eks. at åbne butik, så vi 3 butiksindehaver-kvinder måtte på scene og sminkes til den store guldmedalje af vores blindt famlende mænd.... og nej, det var ikke et kønt syn med læbestift i både øjne og ører. Tænker at stationsforstanderen gjorde sit til latteren i salen og den 3. plads jeg fik!

Efter endt ringridning/cykling, køretøjsoptog og hattefremvisning, holdt præsten årets båltale, og selv en hedning som jeg synes den var god ;0) og jeg sang med på midsommervisen, pånær linierne om at vi skal holde hekse og troldværk væk... Men det er en helt anden sang om min forkærlighed for jætteværk og utæmmelighed. Det kan jeg fortælle om en anden gang!

I dag har jeg lidt ondt i hovedet igen, men det er ganske selvforskyldt...

søndag den 22. juni 2008

Min nabo kom forbi...


Og nu står overdådigheden og spreder sin duft i hele butikken....

Solhvervssøndag...


Disse dage er stærke dage, livscirkler sættes i perspektiv. Og I aftes, lige før vi skulle ud og hilse på hylden, ringede min niece og fortalte at jeg skal være "mormormoster". En hel ny generation tager sin begyndelse...!!

Så jeg tror jeg blev lidt flyvsk af nyheden, men tiden til flyvskhed er jo også lige nu. Vi tændte bål ved Yggdrasil, vi løftede hornet og delte honningdråber med de underjordiske. Jeg bandt runer i træets krone og Frej og Freja blev hyldet som man bedst bør ;0).... og lur mig om ikke der var andre med under træet...det puslede ihvertfald i buskene rundt om.

Så gik vi til hængekøjs på lag af renskind, og i løbet af natten mente stationsforstanderen, at dyner og både menneskeskind og renskind måtte i hus for regnen var på vej.... Ikke at jeg kunne hverken høre eller mærke den mindste dråbe. Men regn det kom der, i morges var alt vådt udenfor, mens vi lå i vores senge med tørre dyner...

Vi har spist gærduftende morgenbrød, blødkogte æg og kryddertomater. Kaffe- og avisduft... uhmmm søndagmorgener! Og vi fik morgenbesøg af en unghare der hoppet lystigt udenfor vinduet.... Det blir en god dag i dag!

lørdag den 21. juni 2008

Indlægget der ikke blir skrevet...

Her skulle ha været et indlæg, om det svære møde med min moster der er helt forstenet i sorg, om hvor træls det er, at være så tudevorn at jeg sidder og flæber i et øltelt på en markedsplads, om hvor stærk min kæreste er og hvor meget han rummer....

men jeg orker det ikke!

fredag den 20. juni 2008

Udfordret...

Madame skrev i en kommentar til mig: "Hvis du har tid og lyst kunne det være sjovt, hvis du fortæller om en god læseoplevelse og en cd, du holder af!"

Gode cd´er og læseoplevelser har jeg rigtig mange af, men der er 2 bøger, jeg altid har tæt på mig. Den ene er Annette Høsts "Jorden synger" Hun har en dejlig jordnær og udogmatisk tilgang til den nordiske tradition, og så er hun en fantastisk kvinde med stor udstråling, Engang MÅ jeg bare på kursus hos hende.

Den anden bog, er een jeg har ejet i flere eksemplarer, men som jeg ofte har valgt at forære til dem, jeg har lånt den ud til. Bogen der bør ligge på enhver kvindes natbord. Clarissa Pinkola Estes "Kvinder der løber med ulve" Bogen handler om at søge/genkende kvindens vilde sjæl gennem eventyr og folkefortællinger. Når jeg i perioder føler mig langt fra min spiritualitet, naturen og mig selv, så søger jeg ind i bogen. Jeg bruger den sporadisk, læser kun det/de afsnit eller kapitel jeg har brug for.

Saxo skriver om bogen: "Dybt inde i alle kvinder er der et vildt og naturligt væsen, en kraftfuld styrke, fuld af gode instinkter, lidenskabelig kreativitet og tidløs viden.Alt for ofte er vi dog afskåret fra vores indre og vilde natur og dermed også fra vores egen kreativitet. Samfundet har pålagt os at være 'civiliserede', velopdragne og pæne, og det spiller ind i alle hverdagens aspekter: Vi mister evnen til at bryde faste mønstre og begrænsninger, og vi mister den dybe kontakt til vores følelser og intuition.Kvinder som løber med ulve handler om at slippe Vildkvinden fri og om at genfinde sin naturlige medfødte kraft.Clarissa Pinkola Estés er etnolog og jungiansk klinisk psykolog og har i mere end 20 år samlet historier, myter og eventyr fra hele verden. Inspirationen til at genskabe kontakten med den indre Vildkvinde finder forfatteren i en række klassiske eventyr og myter, som hun udlægger og fortolker på vidunderlig og overraskende vis. "

Og så til musikken.... Jeg hører meget forskelligt musik, men min forkærlighed er helt klart musik med rødder i den nordiske tradition. Hedningarna, Lumsk og særligt danske bands som Valravn, Asynje og Gny. Lige nu hører jeg Asynjes "Storm" og "Bork" på repeat.... Men tjek selv musikken på "MySpace"... Psssst...og så siger jeg ikke noget om, at vi sælger et par af CD´erne i RavnsRede...

Klarhed...

Blæsten tager mine ord, før de når at manifestere sig.
I dag går følelserne dybere og ordene blir uvæsentlige
Jeg søger indersiden, jeg gør mig klar
Om et øjeblik er det solhverv
den nat hvor solens kraft brænder igennem
Rundt i landet vil folk stå samlet i cirkler
men ikke jeg, ikke dette solhverv.
Jeg har et ærinde som er bundet til stedet her,
jeg har ting som skal gøres,
en ting der skal indvies.
Det er forberedelsernes tid
før sensommerens bånd kan bindes.

torsdag den 19. juni 2008

Ventetid...


Regnen siler stille ned, butikken er åben, men kunderne vælter ikke ind i dag... Så jeg har perleyslet lidt, mens Skymning våger og inspirerer...
Nu forsøger mig med at lave mit eget design af Mary Jane Skimmer skoene....

onsdag den 18. juni 2008

I går....

I går blev jeg ringet op af en mand fra DGI, der spurgte om jeg ikke kunne afholde et kursus i madlavning over bål på torsdag, for 10-12 personer.... Øhhh...næhhh, det vover jeg altså ikke lige. Men hvorfor mon lige mig???

Senere på dagen gik der en pudseløjerlig mand rundt ude ved skrænten ved vores indkørsel, med næsen i græsset og ind i mellem noterede han et eller andet i en lille bog. Det viste sig at være en amatørbiolog, der var ude for at registrere vilde blomster i et 5X5 kvkm område. Han tilbragte mere end en times tid med næsen i al mit selvsåede ukrudt og fandt indtil flere små ting han var nødt til at tage bevismateriale fra.... Vi fik en ganske hyggelig snak efterfølgende og jeg blev klogere på et par "strittejawerter". Min stinkende storkenæb som jeg stolt viste frem imponerede dog ikke væsentligt!

Se det var i sandhed en hyggelig uventet visit. Og tænk han genkendte mig faktisk, fra denne vinters dilletant-rolle, hvor jeg spillede suspekt punker der ikke havde rent mel i poserne....

Nær´ de kære....

I går havde jeg en sjov oplevelse, som jeg egentlig ikke kunne vente med at berette her på bloggen, men før jeg nåede det, så fik jeg en trist nyhed som lige satte livet og tankerne på et andet spor.

Jeg har en kær moster, som ikke altid har haft det for let her i livet. Hun har været gennem flere ulykkelige forhold og har været alene en del år, men her de sidste 2 måneder har hun været helt kulret af en ny og stærk forelskelse. Hun havde lyst og mod på kærligheden igen. Hun har solgt sit lille hus og på lørdag skulle hun og kæresten hente nøgle til deres nye fælles hjem. Det sted der skulle være rammerne om deres nye liv sammen.

I går havde han så ringet hjem, at han fik tidligere fri, så de ville ha mere tid sammen. Men så ringer hendes telefon igen, denne gang fra sygehuset, at han har fået en hjerneblødning, og hvis hun ønsker at se ham en sidste gang, så skal hun komme. Prognoserne er ikke gode, de regner ikke med at han overlever, og i fald, så vil han, i een eller anden grad, være hjerneskadet.

Det er næsten ikke til at bære, hvis hun skal miste. næsten før de fik begyndt! Men man må ikke slippe håbet, læger har før taget fejl, og mennesker har før snydt prognonser... Jeg håber ihvertfald for hende!

Her i huset satte hændelsen en stund, en tone af tristhed og angst for at miste. Hvor tit glemmer vi ikke at værdsætte, at vise vores kærlighed midt i et travlt liv? Men vi har aftalt at når vi skal dø, så dør vi sammen, i hinandens favn, i samme sekund....Basta bum!

Men alligevel tror jeg lige, jeg vil lægge et lille offer ved troldetræet, så stationsforstanderen kommer helskindet hjem fra Djævleøen i aften.... Og et offer for at mosters "mand" klarer skærene.

tirsdag den 17. juni 2008

Jeg er stolt...


Jeg er stolt. I går var min ældste datter oppe og forsvare sin sidste opgave for 1. år og bestod. Det er ikke kun derfor jeg er stolt af hende, jeg er stolt, fordi hun kæmper så bravt for den udddannelse, hun altid har drømt om.

Hun bor i KBH og tager flere gange om ugen toget frem og tilbage mellem KBH og Kolding, hvor hun går på designskole. Men hun VIL den uddannelse, hun brænder for at skabe med sine hænder, og moren synes jo hun er rigtig dygtig! Og hun holder ud, selvom togkortet er hamrende dyrt, turen er lang og hun samtidig ved siden af passer sit arbejde hos Samsøe & Samsøe. YOU GO GIRL!!!!

mandag den 16. juni 2008

Perlefryd....

Posten kom med disse....



så kunne jeg endelig færdiggøre disse.....

Monday monday...

Solen skinner, pollentallet er så godt som nulstillet.... en tur i haven vil gøre godt. Men det er også den tid på måneden, hvor jeg bare har allermest lyst til at vegetere under et lunt tæppe.

Der er jo også lige det faktum, at posten forhåbentlig kommer forbi senere med lidt godtere til min lille øreringeproduktion...

Dagen er jo egentlig også bare min i dag, butikken holder lukket, Stationsforstanderen er sendt i skole... og dagen skal vel bare gå stille og roligt, skridt for skridt.... Første skridt er nu, at den bærbare og jeg sniger os ovenpå til en endnu varm dyne for at se det sidste afsnit af Frilandshaven....

Vi ses!

søndag den 15. juni 2008

Jeg nørkler...


Jeg nørkler.... med Håndgjort Fryd, med hæklenåle, med karton, cernit, photoshop og med sådan een her....
Den er ikke færdig endnu, og jeg satser på, at den skal være i konstant udvikling med nyt Håndgjort Fryd....

fredag den 13. juni 2008

Fredagssummeri...

Uhmmm...livet ter sig fra een af de rigtig gode sider i dag. Vi kærestesummede i aftes og vi summede i morges... og resten af huset summer også.... såen af hygge altså!

Jeg har bundet runer i dag og jeg har "ristet" runer på sten med kobber og gyldengrøn. Jeg har modelleret og ciselleret, jeg har skabt... og det er altid magisk! Min "Håndgjort Fryd" produktion tager form, og I skal nok få mere at se snart....

Pubertetspigebarnet er ved bedring, så meget at hende og bedsteveninden har smurt tykke lag fundation og pudder på kinderne, hvid pulvermagi på øjnene...og vi har spist og hygget ved aftenbordet. Vi spiste "nippe-mad" med fingrene, det er et hit her i huset... marinerede peberfrugtstrimler, små røget skinkeruller med hvidløgsost, Katrine og Alfreds kryddertomater, pestoflutes, tuc-kiks og andre nydelser... Vi grinede og der var rum for lumre vittigheder a la "Who the fuck is BOB?"

Nu sidder vi og hygger med hver vores tastetur, rødvinen er tom, så vi er hoppet på champagnevognen. Vi drikker J. Marquette fra Champagne og blir næsten sprudlende... Heldigvis har vi indtil nu haft gode leveranceforbindelser direkte fra producenten. Man blir næsten afhængig!

Tim Buckley har sunget for os, det samme har Tom Waits.... Nu venter jeg spændt på hvad stationsforstanderne næste gang lægger på afspilleren.....

Det blev.......... SIGUR ROS... de skaber cirkler med deres musik, smukke cirkler!!!!!!!!

Hva laver du sådan en fredag sen aften?

torsdag den 12. juni 2008

Mary Jane....



Åhhhhh..... Hvem der havde opskriften på disse Mary Jane Skimmer sko!!!!

De kunne lige nærkles på sådan en kølig sommeraften....


Anyone out there????

Såen en torsdag....

Såen en torsdag vågnede jeg alene. Stationsforstanderen var allerede taget på Bakken.

Men så var der telefon fra Norge med spørgsmål om glaskugler og tipipløkning, og jeg måtte fluks sende redningsmanøvrer via mail. Så havde postdanmark tilsyneladende smidt rundt med helt andre og smukkere kugler...men det finder jeg vist også en løsning på.

Og så var der også ham tjekken der ville aflevere 1500 kg. telte, men bare ikke selv læsse af... så er man godt nok glad for, at man som momentan græsenke har hjælpsomme naboer.

Så var der ellers ro en lang stund i den lille butik, så jeg syslede videre med småtterierne, kun afbrudt af pubertetspigebarnet, som er hjemme pga en CMV-virus..... Det var altså ikke kyssesyge, men det ligner, ihvertfald kan det trække lige så længe ud.

Og så var der det indlæg Anja skrev, som fik mine tanker til at vandre... Det var min mormor der lærte mig at strikke, det er min mormors spejl der pryder i butikken, jeg har vandet aflæggeren fra min mormor fredslilje, den jeg fik det år jeg fødte mit første barn...

Den plante, må jeg indrømme jeg ikke har været helt god til at værne om. Den har gule blade, næsten ingen jord og har stået næsten glemt i et solvendt vindue og kogt i sin sparsomme krukke. Det skal være anderledes nu...i morgen køber jeg nyt jord til den, den er allerede blevet flyttet og vandet...Man skal værne om sine formødre...BASTA!

tirsdag den 10. juni 2008

Stilhed og drømme...

Her har været lidt stille nogle dage, men jeg har bestemt ikke ligget på den lade side... tværtimod. Den kreative flod flyder, jeg sysler med smykker, håndledsvarmere, blomster m.m.... selv i søvne popper der billeder op af småtterier jeg har lyst til at lave.

Den tørre vind og blæsten der hvirvler pollen rundt, har gjort at jeg har holdt mig inde de sidste dage... men NU kommer regnen snart... jeg drømmer, jeg løber ud og danser nøgen rundt med regnen silende ned af kroppen....og måske gør jeg det ikke kun i drømmen.

Jeg drømmer ikke bare om at være nøgen, jeg drømmer også om at være fuldt påklædt....i denne her....


Og denne her....


Og man kan købe dem lige her!

torsdag den 5. juni 2008

Pyhhh suk...

Pyhh...suk...støn....uhmm...nyde nyde....

Det er saftsusme varmt og jeg trænger vand, mine planter trænger vand, mit land trænger vand... Jeg ved, jeg kommer i unåde derude ved at klage, men vi stakler med pollenallergi vil altså bare så gerne snart ha skyllet luften ren. Bare sådan en hel lang nat igennem så vi igen kan trække vejret... og så skal solen være ihhh så hjertens velkommen igen.

Jeg hiver brændenælder og japansk pil op, jeg klipper vildtvoksende grene for at befri de stakkels pibeved (uægte jasmin), som jeg har forsømt så skrækkeligt og som nu trænges for at få lov til at blomstrer.

For kort efter svedende at skynde mig ind i skyggen. Men rastløsheden og fortagsomheden får mig hurtigt ud. Jeg maler fuglekasser, flytter og vander krukker, arrangerer stensamlingerne i haven....

Hva laver du sådan en solskinsrig og svedende grundlovsdag?

onsdag den 4. juni 2008

Ud i det blå....

I går var vi på tur... altså såen...lidt arbejde, men også rigtig meget hygge. Første destination - Svendborg havn for at læsse tipistænger af, der skal med Drejøfærgen. Og så ellers over Tåsinge til Langeland og den idylliskeTranekær. Lidt nostalgi, fordi det var netop på Langeland, vi for 4 år siden leverede vores allerførst-solgte tipi.

Dengang fandt var vi Tranekær slotspark med den helt fantastiske udstilling "Land art" . Organiske, forgængelige konstallationer.... Det blir ikke meget smukkere!

Og vi fandt også Guldtranen, dengang for 4 år siden, en ganske ung og nystartet guldsmed. I går var vi igen en tur forbi Mads´ fantastisk smukke butik og værksted. I de mellemliggende år har vi via vores butik lært Mads og hans familie at kende. Og i går havde vi et vigtigt og endnu hemmelighedsfuldt ærinde hos den dygtige kunsthåndværker ;0)

Dagens tur sluttede i Svendborg med sol, blæst, sommersaft og "koseligt" selskab hos hjertenære kære....

I går var en god dag!!!

mandag den 2. juni 2008

Havesyslerier...



I aftes da temperaturen havde nået det udholdelige, kastede jeg mig over en genoplivning af "ruinen" En gammel betontomt fra et tidligere haveliv....

Jeg tror, jeg går "Sissinghurst-white" når jeg engang skal udvide pladsen med flere fliseplateauer og planter...

Jeg elsker ham også fordi...


Jeg elsker ham også fordi, han udviser stor tålmodighed over for pubertetspigebarnet, når han skal køre hende til bussen om morgenen, og hun igen igen må hoppe ud af bilen, for at styrte ind og hente sin glemte mobiltelefon der har forvildet sig væk under en dyne.

Jeg elsker ham også fordi, han får mig til at opdage nye sider af mig selv, som f.eks. når han flyver så højt, at jeg må klamre mig til jorden, for at vi ikke begge helt mister jordforbindelsen.

Og jeg elsker ham absolut også fordi, at der i hans ord ligger en magisk magt, og med få ord kan han føre mig derhen, hvor jeg tør slippe kontrollen.